حجتالاسلاموالمسلمین باقری کیا، استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، به تبیین ضرورت مشارکت همه ملت ایران در انتخابات پرداخت و گفت: مدل حکمرانی و حکومتی در نظام جمهوری اسلامی و در بین مدلهای حکومت در جهان، مدل دموکراسی دینی و مبتنی بر دو عنصر اسلام و مردم است.
وی ادامه داد: لذا در نظام جمهوری اسلامی که دموکراسی دینی حاکم است، کشور بر اساس مردمسالاری و در چارچوب ضوابط و قوانین دین پیش میرود و در این مدل حکومتی، اساساً بحث مشروعیت و مقبولیت مطرح است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این که مشروعیت امر آسمانی است که میبایست خداوند عنایت کند و مقبولیت را نیز مردم به آن نظام میدهند، تصریح کرد: سمتهایی که در جمهوری اسلامی داریم و مسئولیتها، بر اساس همین سیستم، بخشی انتصابی و بخشی انتخابی است؛ یعنی آن مسئولیتهایی که تعیینکننده آن خداوند و اولیای خدا هستند انتصابی و آن مسئولیتهایی که تعیینکنندهاش مردم هستند را انتخابی می گوئیم.
حجتالاسلاموالمسلمین باقری کیا مسئله ولایتفقیه را انتصابی دانست زیراکه خداوند متعال تعیینکننده آن است و ریاستجمهوری را انتخابی عنوان کرد زیراکه مردم آن را بر میگزینند و خاطرنشان کرد: ولایتفقیه بدین معناست که در دوران غیبت کبری و در نبود معصوم رئیس دین ولیفقیه و صاحب دین خداوند است و رئیس را هم باید خداوند تعیین کند.
وی با بیان این که در انتصاب از سوی خداوند متعال نیز دو انتصاب اصلی و فرعی مطرح است، ابراز کرد: اگر مقامی را خداوند متعال در قران تعیین کرده انتصاب اصلی و اگر توسط روایات و ائمه تعیین شدند انتصاب فرعی است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره بهضرورت مشارکت در انتخابات عنوان کرد: هر انسان ایرانی دارای دوخانه خانوادگی و ملی است و کشور خانه ملی او میباشد؛ همانطور که خانه شخصی خانوادگی مدیریت و برنامهریزی لازم دارد برای کشور هم که خانه ملی ماست، نیاز به مدیر و برنامهریز وجود دارد و لذا مسئله ریاستجمهوری، یک مسئله مدیریت خانه ملی و متعلق به همه ملت ایران است پس باید همه ملت ایران در انتخابات حضور حداکثری داشته باشند.
انتهای پیام 313/49